Beste Wensen

Beste leden, begunstigers en belangstellenden,

Je zou het in de vaart van alle dag bijna vergeten zijn.
Begin dit jaar waren er plots volop witte jasjes, sjaals, mutsen, bierviltjes flyers en kekke filmpjes in te zien in Breda. Stonden we in de winterse kou op winkelcentra onze wilde plannen voor een andere democratie te verkondigen. Organiseerden we een heus minifestivalletje bij STEK. We gunden (en gunnen) Breda een stadsbestuur dat het MET de Bredanaars bedacht en besliste. Een bestuur dat open staat voor de mensen en hun ideeën. Vol zijn we ervoor gegaan! Hoe klein we als Gideonsbende ook waren, wisten we toch reuring te maken. Om heel veel redenen, die we achteraf samen evalueerden, is het niet gelukt in de Raad te komen. Een vloek en een zegen. Nu hebben we 4 jaar de tijd om door te bouwen en nog meer draagvlak te vinden voor onze goede ideeën. Daar is gelukkig de energie en de spirit voor overeind gebleven. De laatste ALV hebben we aan de hand van een praatplaat onze positie bepaald en plannen in de steigers gezet voor komende jaren. Met Joost en Rianca er nu bij in het bestuur pakken we in 2023 lekker door.

Met nieuwe Podcasts, een politiek café, de mogelijkmakerverkiezing om een toontje mee te blazen in het politiek spel. Want daar kan wel wat peper in, zeg nou zelf. En natuurlijk met toffe acties waar we samen met bewoners het verschil maken. Graag doen we dat ook volgend jaar weer samen Schouder aan Schouder met jou. Samen aan de slag voor een democratischer en menselijker Breda. Om het komende jaar lekker van de kant te gaan nodigen we je graag uit voor een nieuwjaarsborrel in het T-huis. Joris heeft dan vast wel wat lekker warme chocomel, glühwein en nog wat verse oliebollen of bitterballen.

NIEUWJAARSBORREL 8 januari 16:00 uur T-huis, Valkenbergpark.

En voor thuis boven je bed de BuurtBelangen jaarkalender zodat het niet bij mooie woorden alleen blijft.

Met een vast ritme der dingen zodat het makkelijk te onthouden is: Een keer in de maand treffen we ons als leden onder elkaar! Een keer in de maand een politiek cafe, bij Gusty aan de Ginnekenweg. In het voorjaar de mogelijkmakerverkiezing. Twee keer per jaar een ALV om samen zakelijke besluiten te nemen. En elke twee weken een bestuursvergadering om het tempo erin te houden. Daartussendoor en omheen alle acties.

Voor nu hele fijne dagen en een mooie jaarwisseling.

Zondag 8 januari (16:00) proosten we op het nieuwe jaar.

Joost Cor Rianca Mario Joris Peter Patrick

Spread the love

Reactie achterlaten